Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборите от Бундеслигата минават в следващия кръг на турнира за купата

Обернойланд - Борусия М
Снимка: БГНЕС

Шест отбора от Бундеслигата продължават пътя си към втория кръг на турнира за Купата на Германия, като един от тях- Борусия (Мьонхенгладбах) размаза четвъртодивизионния Обернойланд с 8:0.

Айнтрахт (Франкфурт) победи Мюнхен 1860 с 2:1, като стигна до успеха с два гола в рамките на пет минути в началото на второто полувреме. Андре Силва откри резултата в 51-ата минута, а Бас Дост удвои в 56-ата. Филип Щайнхарт върна едно попадение за 1860 в 78-ата минута от дузпа.

РБ Лайпциг, който направи сериозна европейска кампания, отнесе с 3:0 Нюрнберг. Амаду Хайдара откри още в 4-ата минута, а Юсуф Поулсен удвои в 67-ата. Хван Хи-Чан оформи крайното 3:0 в последните секунди.

Волфсбург разби с 4:1 като гост аматьорите от Фюрстенвалде с два гола на Жоао Виктор в 23-ата и в 29-ата минута. Гьортс от домакините откри в 9-ата минута от дузпа, за да постави вълците под напрежение.

Още по-сериозно се представи Аугсбург, който размаза Айнтрахт (Целе) със 7:0, а Кьолн отнесе Aлтглийнике с 6:0.

Бохум от Втора Бундеслига отнесе с 3:0 Енгерс от Ландеслигата. Втородивизионният Гройтер Фюрт завърши 1:1 в редовното време срещу Майнерцхаген от пета лига като гост, но през 30-те допълнителни минути наниза още 5 гола и спечели с 6:1. Оснабрюк пък се измъкна щастливо срещу Тодесфелде от 6-а лига и спечели с 1:0.
Двама футболисти от Валдхоф Манхайм пък дадоха положителни проби за коронавирус и целия отбор беше поставен под карантина, ден преди мача на третодивизионния тим срещу Фрайбург за Купата на Германия.

От Манхайм не дадоха обяснение как и къде е било възможно играчите да се заразят. В момента клубът е в разговори с Германския футболен съюз какво ще се прави в този случай.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна