Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 първа победа в елита

Снимка: БФС

ЦСКА 1948 постигна първа победа в шампионата. В среща от петия кръг "червените", водени от треньора Йордан Юруков, се наложиха с 2:0 у дома над новака в елита Монтана.

В 31-ата минута Галин Иванов получи подаване от Серкан Юсеин, напредна и с удар в левия долен ъгъл даде аванс в полза на "червените". Това е първо попадение за национала с екипа на столичани. ЦСКА 1948 се разписа за първи път след три безрезултатни двубоя в първенството.

След почивката гостуващият отбор опита да натисне домакините, но не достигна до чисти голови положения пред Даниел Наумов.

В 64-ата минута ветеранът Мартин Камбуров пропусна да реализира второ попадение във вратата на монтанци.

Две минути преди изтичане на редовното време отново Иванов беше точен с второто си попадение в двубоя, оформило успеха с 2:0 в полза на ЦСКА 1948.

Столичани имат актив от 6 точки, докато Монтана е с точка по-малко.

 Никола Спасов (старши треньор на Монтана):  "Стояхме добре на терена в някои моменти. Допуснахме лесни голове на контри, там си пролича индивидуалната класа на Галин Иванов. Това направи разликата в мача, но ни трябва по-голяма увереност. Трябва да се върнем към победите.  Няма нищо драматично да загубим в София срещу ЦСКА. Имахме ситуации, но днес стояхме по-добре в сравнение с всички мачове до момента. Имаше липса на самочувствие и увереност. Имахме ситуации, но не дадохме последния пас или удар към вратата на противника. При такива обстоятелства няма как да спечелим точки."

 Красимир балъков (главен мениджър на ЦСКА 1948):   "Много важна победа от психологическа гледна точка. За първи пет сме в Лигата и бяхме малко сковани преди почивката. През втората част играхме по-добре и сме по-доволни. Стигнахме до успеха и това ни радва.  Сега отговорността за Йордан Юруков е по-голяма в тренировъчния процес. Опитвам се да го подкрепям , не на 100, а на 200 процента. Промяната е козметична.  Сблъсъкът с Левски е дерби, уникален мач. Дано излезем с позитивен резултат."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени