Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Мирчев, БСП: Вотът беше по учебник, лов на вещици няма да има

Жалбите не са свързани с опорочаване на изборния процес

Снимка: БГНЕС

„Имахме пряк избор, активност над 50 над сто – тя беше над 70 на сто, което прави избора на Корнелия Нинова легитимен по всички правила и оттук насетне ни предстои на конгреса да изберем нов състав на Националния съвет и да приемем своите документи“, каза в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП след избора за лидер на БСП.

Имаше един направен по учебник вот, партията показа, че ние сме една устойчива общност, функционираща на идеологическа основа. Оттук насетне трябва да дооформим тезата, че ние сме алтернативата на ГЕРБ. Не ни предстои да показваме кой на коя страна е бил в този вътрешен процес", посочи Мирчев.

По думите му лов на вещици след избора за лидер на социалистите няма да има.

Корнелия Нинова   Снимка: БГНЕС

Част от кандидатите вчера бяха наказани вчера от самите избиратели на партията, като поне двама от кандидатите получиха резултат, равен на статистическата грешка. Те нямаха никаква предизборна кампания, те обиждаха собствена си партия – това са двама от кандидатите - Валери Жаблянов и Красимир Янков“, изтъкна Стоян Мирчев.

Според Мирчев жалбите са били дребни и не са свързани с опорочаване на изборния процес„Например има жалби за това, че има изпуснати членове на партията в изборните списъци и то става дума за трима души. Няма как да манипулираш 50 хиляди души", подчерта Мирчев.

"Ние в нашата партия не се мразим. Социалистите показахме, че можем да правим чисти избори, че сме много добре организирани – с тази висока изборна активност", допълни той.

"При тази категорична победа на Нинова сега ще се съсредоточим върху това да освободим държавата от този откопод и мафия, която разяжда държавата и да се борим за по-доброто бъдеще на нашата държава".

Предстои 50-тият юбилеен конгрес на БСП.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна