Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ-Добрич вече със самостоятелен Covid-сектор

Многопрофилната болница в Добрич вече разполага със самостоятелен Covid-сектор, който отговаря на предписанията на РЗИ.

Болните от коронавирусна инфекция вече се настаняват за лечение на отделен етаж, който притежава самостоятелен вход и асансьор, а за тях се грижат лекари и медицински персонал, който работи само в това отделение.

В здравното заведение вече е привлечена като консултант инфекционист и бившият началник на закритото Инфекциозно отделение – д-р Йовева.

Вследствие на промените новодиагностицираните и хоспитализираните с Covid-19 в област Добрич през месец септември бележат драстичен спад.

Огромният ръст на заболели и настанени за лечение с Covid-19 в многопрофилната болница в Добрич от юли и август месец вече е преодолян. В болницата вече не се допуска смесване на потоците, а Covid-секторът е напълно отделен, според изискванията, заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков.

За тези пациенти се грижи специално обучен индивидуален персонал, който се ръководи от пулмолога д-р Деница Божидарова. Следващата цел на новото управление на многопрофилната болница в Добрич е възстановяването на работата на Инфекциозното отделение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна