Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп участва в първия си предизборен митинг от юни насам

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп участва в първия си предизборен митинг от месец юни, който се проведе в щата Невада на закрито и без спазване на дистанция в нарушение на всички регулации срещу разпространението на коронавируса.

Пред своите привърженици Тръмп заяви, че ще търси и трети мандат, след като спечели втори на предстоящите на 3 ноември. Американският президент изостава в проучванията в Невада след опонента си Джо Байдън - кандидат от Демократическата партия.

Доналд Тръмп се опита да върне привържениците си към времената преди коронавируса. Сред хората в Невада малцина носеха маски. Те бяха задължителни само за тези, които стояха зад Тръмп и които попадат в обективите на телевизионните камери. Няма да затваряме страната отново, обеща Тръмп.

В едночасовата му реч той предимно атакува Джо Байдън като го описваше като човек, който взема лекарства и е прекалено мек срещу престъпността. Ако Байдън спечели, печели мафията, каза Тръмп. Според него кандидатът Байдън няма да се справи и на геополитическата сцена.

"Вижте, имам си работа с тези хора и те нямат подобни умствени проблеми като "спящия Джо". Техният ум е остър. Ким Чен-ун не знае за проблемите на Джо и имаме нужда от хора с остър ум. Съжалявам. Джо не е квалифициран за тази длъжност".

И макар по закон президентите на Съединените щати да имат право само на два мандата, Тръмп обеща: "След 51 дни ще спечелим Невада и още четири години в Белия дом. И след като спечелим втори мандат ще поискаме може би още четири години".

Невада е част от обиколката на Тръмп в западните щати.

Днес той е в Калифорния, където ще се запознае отблизо със ситуацията с опустошителните горски пожари, планирано е и посещение в Аризона. През цялото време той атакува опонента си, че не организира достатъчно срещи с избиратели и пътува по-рядко.

В опит да заличи преднината на Байдън, вчера Тръмп подписа нов заповед, с която според него се намаляват цените на лекарствата по рецепта. Заповедта изисква и нови федерални правила - сложен процес, който не може да е реализира до деня на изборите - 3 ноември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени