Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарите в Хасковско са овладени

Снимка: БГНЕС

Пожарът при тополовградското село Владимирово е локализиран, съобщиха от областната администрация в Хасково. Огънят вилня на труднодостъпен терен между областите Хасково и Стара Загора.

В района на Хасковска област той е обхванал около 5000 декара сухи треви, широколистна гора, гъста растителност и храсти. Поради голямата площ областният управител д-р Стефка Здравкова поиска в пожарогасенето да се включат и военни. На дежурство по фронта на пожара през целия ден ще останат осем екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" от област Хасково, водачи с булдозери, военни, уточняват от държавната управа.

Пожарът, който горя при село Планиново, община Тополовград, е потушен. През нощта на място да охраняват разпространението на огъня са били четири автомобила с 13 служители на пожарната. През днешния ден на дежурство ще останат четири екипа, които да следят пожарът да не се възпламени отново.

Третият пожар, който горя край село Йерусалимово, община Любимец, е погасен. Той обхвана около 3000 дка сухи треви, земеделски земи и храсти, допълват от областната администрация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени