Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Фантомът никога не умира” - спектакъл на непрофесионалисти с професионално отношение

Снимка: БНР

Концерт-спектакълът „Фантомът никога не умира” събира най-доброто от най-популярния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър „Фантомът на операта“ и по-малко известното му у нас продължение „Любовта никога не умира“. Продължителността на спектакъла е близо два часа. Първата му среща с публиката ще бъде на 24 септември в Joy Station в Студентски град в София. 

Анета Тодорова, Цветан Димитров, Йоан Кръстев и Петя Миланова разказаха за предстоящата премиера на „Фантомът никога не умира” в предаването "Преди всички".

Идеята се породи преди две години от любовта ми към самото произведение, поясни основният организатор на проекта Цветан Димитров. Спектакълът е продукт на непрофесионалисти с професионално отношение, подчерта той.

Петя Миланова е магистър по оперно пеене, солист на свободна практика, пътува със „Симфониета Враца“. За първи път участва в мюзикъл.

„Цецо ме преследва за тази роля 4 години и аз не се съгласявах, но в един момент му повярвах истински. Пътувах от Белгия една година всеки месец“, сподели Анета Тодорова. 

Йоан Кръстев работи в колцентър и досега е правил минидует с Цветан Димитров по мотиви от операта “Ловци на бисери“. Кръстев се надява да има още представления на „Фантомът никога не умира”, а това да е само първото.

Самият Цветан Тодоров е инженер по образование, занимава се с телекомуникации, сред артистичните му хобита са това да бъде лютиер и фотограф.

В проекта се включват две деца – Гергана Ситарска и Александра Боздуганова. Петя Миланова е правила хореографията за техните изпълнения. В спектакъла принос има и колумбиец, студент по изящни изкуства. „Много се ентусиазира, реши да участва и в хора“, поясни Цветан Димитров.

Мюзикълът в България преживява ренесанс, смята Цтетан Димитров, според когото е изключително рисково "да правиш познати неща".

Участниците в проекта, създаден трудно по време на пандемия и ограничения, не идват за пари, категоричен е той. Идеята на спектакъла е да покрие разходите по създаването му, не да печели.

Феновете на спектакъла могат да научат повече за спектакъла на Фейсбук страницата му.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна