Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартина и Йозеф Птачкови заедно срещу тормоза

Снимка: @sofiaczechcentre

„Всички трябва да се справяме с различни предизвикателства и страхове, хайде да го направим заедно!“ Тази покана ни отправят Мартина и Йозеф Птачкови от Чехия. Те са брат и сестра, които застават рамо до рамо в борбата срещу насилието.

Мартина Птачкова е осемкратен световен шампион по кикбокс и първата чехкиня, която печели титлата световен шампион в категорията hand to hand combat. Тренира в НАТО и Брюксел, посланик на добра воля на Министерството на външните работи. Включена е в 24-те най-значими личности на годината, оценена от списание „Форбс“.

Йозеф Птачек е четирикратен световен шампион и седемкратен световен вицешампион по Grappling. Той е треньор по бойни спортове и също тренира в НАТО и Брюксел. Занимава се с различни проекти против насилието и тормоза.

И двамата са били жертви на тормоз в определен период от живота си, но успяват да го преодолеят чрез спорта. Тяхната цял е чрез бойните спортове да ни научат на основна самозащита, умение да се справяме с всяка ситуация, да намираме себе си и да се борим с проблемите си. Програмата им се състои от физическа и ментална подготовка.

България също е част от техния проект срещу тормоза. Те посетиха София и Варна, за да го представят. Каква е тяхната лична история, откъде са тръгнали и за какво мечтаят – чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна