Eмисия новини
от 06.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Председателят на Общинския съвет в Царево обвинена в конфликт на интереси

Снимка: Община Царево

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  установи конфликт на интереси по отношение на Таня Янчева, председател на Общинския съвет в Царево.

Като общински съветник, тя е и председател на постоянната комисия по „Правни въпроси, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси“, секретар на постоянната комисия по „Устройство на територията, управление на собствеността и екология“, както и член на постоянната комисия по „Бюджет, финанси и европейски фондове“. 

В адвокатската си практика, тя регистрирала в Агенцията по вписванията три новорегистрирани дружества, като пълномощник на управителите им. Три месеца по-късно, като общински съветник, Янчева е гласувала на постоянните комисии "за" отдаването под наем на 124 имота общинска собственост за земеделски нужди на трите дружества.

На последвалото заседание на Общинския съвет същия ден, тя си направила отвод и не гласувала при окончателното приемане на решенията. 

Въпреки това от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество смятат, че действията и обосновават конфликт на интереси.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от