Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Среща на поколенията" в Сити Марк арт център

Сити Марк арт център
Снимка: www.cmart.info

Залата на бившето кино "Левски" в София се превърна в артистично пространство, което дава сцена на концерти и театрални спектакли. Там, по идея на проф. Венцеслав Николов, на 16 септември започва нов концертен цикъл под мотото „Среща на поколенията“.

Сергей РедкинПубликата в Сити Марк арт център ще посрещне първо младата руска знаменитост Сергей Редкин - лауреат на конкурса "Чайковски" през 2015 г. След този конкурс кариерата на пианиста се развива шеметно - не без помощта на големия руски диригент Валерий Гергиев, който многократно го кани да солира на прочутия оркестър на Мариинския театър. Редкин работи с диригенти като Юрий Темирканов и Владимир Федосеев, участва в концерти и фестивали в Швейцария, Франция, Германия.

От няколко месеца Сергей Редкин живее в България - негова съпруга е българската пианистка Виктория Василенко, с която често свирят като дуо. Въпреки пречките и отпадането на много концерти и фестивали заради пандемията от Covid-19, наскоро двамата пътуваха до Германия, където участваха в отбелязването на 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен на престижния клавирен фестивал в Рур. 

В програмата на рецитала си -  първи от цикъла „Среща на поколенията“ в Сити Марк арт център, Сергей Редкин включва любими на меломаните пиеси от Шопен, Шуберт и Мусоргски.

Повече за участниците в концертите и за събитието тази вечер чуйте в звуковите файлове - в интервютата с проф. Венцеслав Николов и със Сергей Редкин за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени