Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха детската градина в село Оризово заради случай на COVID-19

Снимка: PIxabay

Заради потвърден случай на COVID-19 от 14 септември на представител на персонала в Детска градина „Детелина” в с. Оризово, община Братя Даскалови, на 16 септември бяха взети 17 проби за изследване с PCR -тест на контактния персонал, информират от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

Със заповед на кмета на община Братя Даскалови, дейността на детското заведение е преустановена за периода 15 – 22 септември 2020 г. Взети са всички необходими противоепидемични мерки, връчено е предписание за извършване на крайна дезинфекция от лицензирана фирма.

По-рано днес стана ясно, че две групи в Детска градина № 17 „Знаме на мира” в Стара Загора са поставени под карантина заради случаи на COVID-19.

За периода 9 септември – 14 септември 2020 г., в Детска градина № 17 „Знаме на мира” в Стара Загора са установени четири потвърдени случая на COVID-19 – те са при едно дете и трима души от персонала. В тази връзка две от групите са поставени под карантина за 14 дни. Към момента заразените са в добро общо състояние и са в домашна изолация, съобщават от РЗИ.

В детското заведение са взети всички необходими противоепидемични мерки. Извършена е крайна дезинфекция, осъществява се ежедневен сутрешен филтър при приема на децата в останалите групи. Прави се качествена текуща дезинфекция на помещенията и се оказва стриктен контрол за носене на лични предпазни средства от персонала. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени