Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко болнични във Велико Търново от началото на годината

Велико Търново
Снимка: Ани Петрова

Със 17% по-малко болнични листи за временна нетрудоспособност са подадени в Териториалното поделение на Националния осигурителен институт във Велико Търново от началото на годината. Обжалвани са 144 формуляра, като половината от тях са отменени от специализираните лекарски комисии. 

С над 7700 са по-малко болничните листи за първите 7 месеца на годината в сравнение с миналата, които са подадени за изплащане на обезщетения от НОИ във Велико Търново. В извънредното положение много хора спряха работа или работиха дистанционно от вкъщи, намалели са и посещенията при личните лекари, обясняват експертите. 

73 болнични листа са отменени, заради различни нарушения. Сред тях са издаване на болничен за повече дни, от колкото има право личния лекар, както и това, че хора, работещи на две места, са излизали в болничен на едното, а са продължавали да работят на другото.

Няма случаи от Териториалното поделение на НОИ да са сезирали прокуратурата за драстични нарушения, няма и наложени санкции на медици и лечебни заведения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна