Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Малко Търново призова за разширяване на граничния пункт

Илиян Янчев
Снимка: БНР

Разширението на граничния пункт Малко Търново - Дерекьой е належащо, алармира днес кметът на българската община Илиян Янчев. След падането на ограниченията при пътуване, през уикендите там се образуват километрични опашки.

Проблемът съществува от години, сигнализирал съм неведнъж, но никой не обръща внимание, посочва Янчев. През уикендите се чака с часове и от двете страни на границата, казва той. Вината не е в граничарите и митничарите, категоричен е кмдгъг:

Даже да отворят и две, и три гишета, за да могат да обработят багажите и паспортите, веднага след това се минава в една лента и тапата се получава. Факт е, че този път и това ГКПП е открито на 18 май  преди 50 години. За 50 години не се е направил абсолютно никакъв ремонт“, казва Янчев.

Пунктът трябва да бъде разширен, защото хората пътуват все по-често до Турция, посочва кметът на Малко Търново. В южната ни съседка имат готов проект за тази цел. Илиян Янчев е изпратил писмо до министерствата на финансите и на регионалното развитие и до областния управител. В него той заявява готовност да инициира работна среща, включително и с турската страна, за да се търси разрешение на проблема.

Интервюто с Илиян Янчев можете да чуете в тук.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!