Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безплатни медицински прегледи в община Добричка

Снимка: НПО

Безплатни медицински прегледи стартират в община Добричка. Те включват профилактични ехографски и клинични лабораторни изследвания и са насочени към лица от ромски произход в населените места с компактно ромско население на територията на община Добричка.

Инициативата за безплатните медицински прегледи е в рамките на Националния план за действие за периода 2015-2020 година с приоритет „Здравеопазване“, към Националната стратегия за интегриране на ромите 2012-2020 г. 

Във връзка с дейностите е сключен договор между РЗИ-Добрич, и „ДКЦ II – Добрич“ ЕООД. 

В момента се изготвят графиците с населените места, дните и часовете. Определените дати ще бъдат публично оповестени, информират от община Добричка. 

Графиците ще бъдат представени и в РЗИ-Добрич, заедно с имената на лекарите, които ще работят в ехографския кабинет и в мобилната лаборатория. 

Община Добричка се ангажира със създаването на условия за осъществяване на профилактичните прегледи в селата и с осигуряването на достъп до техническите съоръжения за функционирането на мобилните кабинети. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от