Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главен герой: Георги Ненов

Можеш да живееш навсякъде, стига това да е твоят избор

Георги Ненов – създател на подкаста „Свръхчовекът“
Снимка: Фейсбук профил

Георги Ненов, Главен герой в ''Нашият ден'', създател на подкаста „Свръхчовекът с Георги Ненов“ - насочен към вярата в себе си и многобройните възможности, които ни заобикалят. Разказвайки вдъхновяващи истории на хора, които живеят живота на мечтите си, Георги Ненов цели да мотивира своите слушатели да вървят по пътя си с увереност в собствените си способности и така да сътворят едно по-добро бъдеще. "Автентичните истории на успелите и проактивните, вдъхновяват да правим това, което ни вдъхновява!"

Един нормален човек, който иска да опитва различни неща. Без специални мечти, без предначертан професионален път. 

"Наложи се да остана в България. Малко или много – въпрос на късмет. УНСС (икономика на транспорта), след това ме приеха на работа в една голяма световна консултантска корпорация, която работеше по проект за България. И тогава за първи път усетих колко е изпълващо да имаш някакъв принос към мястото, където живееш. След това работех и на други места. После – Луфтханза, Германия, Хамбург."

"Можеш да живееш навсякъде по света, стига да чувстваш, че това е твоето място и това е твоят избор. Да изкараш пари и да станеш богат са различни неща. Всеки може да бъде невероятно щастлив от първия момент, в който попадне на мястото, на което принадлежи. Въпросът е да е истински осъзнат изборът, а не да се пускаме по течението – това беше причината да създам "Свръхчовек". Не е лесно – изисква проби и грешки. Има един по-дълбок процес на осъзнаване, който е свързан с как живея, как се чувствам, с кого и как общувам, какви дейности извършвам през деня?"


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна