Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нощ на ангелите" в Пловдив в помощ на онкоболен

Снимка: bg.helpkarma.com/campaign/zaedno-za-angel

С инициативата “Нощ на ангелите” стотици пловдивски граждани , творци и бизнес се включват в благотворителна акция в помощ на млад баща. Кампанията „Заедно за Ангел“ е в помощ на пловдивчанина Ангел Краевски.

34-годишния Ангел от Пловдив се нуждае от скъпоструваща операция в чужбина, след като беше диагностициран с остра миелоидна левкемия.

„Ангел преди седмица свърши втори курс на химиотерапия и чакаме резултатите , за да знаем дали ще може да замине за Германия, за да се направи трансплантация на стволови клетки, за което се необходими 400 хиляди лева“, каза в предаването „Преди всички“ Евгени Ватев  ,организатор на кампанията.

До момента са събрани 270 хиляди лева. Затова организирахме и „Нощ на ангелите“. Идеята на събитието е да обединим над 200 заведения, които ще дарят процент от своя оборот за каузата. Затова искаме максимално много хора днес навън по заведенията.

Всяко заведение, което е част от инициативата, има стикер на кампанията. И там хората трябва да отидат. Много заведения откликнаха бързо и после и другите се включиха. Събитието има благороден характер и е много хубаво, че ние като общество се включваме", това сподели още Евгени Ватев.

Днес освен заведенията за каузата ще има и участие на автори, които също ще дарят част от оборота си. Вечерта ще има и музикално бинго в Капана. А също и ще има 4 ключови места в града, където 8 фотографа ще снимат хората и така също ще се подпомогне кампанията за Ангел.

Още по темата в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна