Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венци Стефанов: Тарханов поема Славия

Венци Стефанов.
Снимка: архив БНР

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов официално обяви Александър Тарханов за следващия треньор на отбора. След днешното заседание на изпълнителния комитет на БФС Стефанов заяви: "Да, Тарханов ще бъде треньор. Сега го обявявам. Договорът му ще бъде толкова дълъг, колкото той иска. Съжалявам за раздялата със Златомир Загорчич, липсва ми определено. Той каза, че е изнервен, така че го разбирам.

На въпрос как би коментирал този срив на отбора от 3-о място миналата година до предпоследното сега само с 1 точка, той отговори: Нивата е дълга. Загубихме два мача много злощастно. Но имаме сили и възможности. Скоро ще видите много млади надежди за българския футбол с екипа на Славия.

"Искам от треньора да дава шанс на младите. Да работят с тях, за да играем бърз и динамичен футбол. Това, което направиха Александър Тарханов в първия си период, и Иван Колев, беше поставяне на началото на подмладяването на отбора, обясни Стефанов решението си да извика за втори период руския специалист Тарханов.

Преди това опитният ръководител беше попитан как би коментирал темите за въвеждането на ВАР и новата програма за повишаването на нивото на женския футбол.

"И двете са положителни неща. УЕФА го изисква. Относно стадионите и нужните подобрения за въвеждането на ВАР, какво да кажа: ще се мъчим. Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак, заключи философски Венцеслав Стефанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна