Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан с лесна победа в Лига Европа

Златан Ибрахимович (вдясно) отбеляза първия гол за Милан.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от фаворитите в турнира Лига Европа Милан стартира участието си с рутинна победа с 2:0 при гостуването на Шамрок Роувърс в Ирландия в мач от втория квалификационен кръг.

Златан Ибрахимович откри резултата в 23-а минута, а Хакан Чалханоглу вкара втория гол за "росонерите".

Най-голямото зрелище в мачовете от Лига Европа снощи предложиха отборите на Бачка Топола и ФКСБ. Двата тима си отбелязаха по шест гола в редовното време и продълженията, а при дузпите румънците спечелиха с 5:4.

Редовното време завърши 4:4, а в продълженията паднаха по още два гола и се стигна до дузпи. Срещата премина през редица обрати, а сърбите завършиха мача с два червени картона. С хеттрик за ФКСБ се отличи нападателят Денис Ман.

Ангел Лясков бе титуляр за Олимпия (Любляна), но не успя да помогне на словенския тим, който отпадна драматично във втория квалификационен кръг на Лига Европа след домакинско поражение от Зрински (Мостар) с 2:3 след продължения.

Лясков игра в редовните 90 минути, а в началото на продълженията бе сменен от Дражен Багарич. Секунди след смяната Йосип Иванчич вкара третия гол за босненците.

От българите напред в турнира продължава националът Кристиан Димитров, който изгледа от скамейката успеха на своя Хайдук (Сплит) с 1:0 като гост на Ренова. Капитанът Мийо Чакташ вкара единствения гол още в 4-а минута.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени