Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима ученици с COVID-19 в Бургас (ОБНОВЕНА)

Учителка от детска градина в Бургас също е дала положителна проба

| обновено на 18.09.20 в 11:34
снимката е илюстративна
Снимка: БТА

Първи случай на заразен с COVID-19 ученик от Бургас  съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Той е от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града. Детето е в 8 клас и е било на училище само един ден. 

Директорът на гимназията е изпратил съобщение на родителите да не водят днес децата в гимназията. 

"Всички ученици от класа ще работят в електронна среда. Те имат нужните технически средства и ще работят във виртуална класна стая. Няма да има загуба на учебно съдържание. Всички учители в областта са здрави, но ще работят под електронна платформа, когато се наложи", допълни Виолета Илиева, директор на Регионалното управление по образованието в Бургас.

Съучениците му са поставени под карантина и във вторник, 22-ри септември, с направление от РЗИ, по Здравна каса ще бъде изследван целият клас. 

Други две деца от различни училища също са носители на вируса, информира Виолета Илиева. Те обаче се диагностицирани преди 15 септември, не са посещавали учебните си заведения и не са били контактни с други ученици. 

"При поява на положителна проба в клас детето се изолира, целият клас преминава в електронна среда, докато не мине карантината", припомни Илиева.

Учителка от детска градина в Бургас също е дала положителна проба за коронавирус, потвърди кметът Димитър Николов. Всички заразени са в добро здраве, нямат тежка симптоматика. 

Като най-вероятна причина Николов посочи заразяването на 22-ма моряци от базата в Атия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна