Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пол Макнами се завърна в България

Пол Макнами
Снимка: Sportal.bg

Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами, бивш №1 в ранглистата на двойки и шампион при дуетите от Откритото първенство на Австралия (1979, 1983 г.) и Уимбълдън (1980, 1982 и 1985 г.при смесените двойки), се завръща в България, съобщиха от БФТ.. Макнами ще помага за развитието на младите ни таланти на Българския национален тенис център, както и ще бъде важна част от Организационния комитет на АТР 250 турнира в София, който започва на 8 ноември.

„Щастлив съм, че се завръщам в България. Гледам напред в помощта си към БНТЦ и към младите български тенисисти. Ще работим в екип за създаване и организиране на най-силното издание на Sofia Open. Този турнир е позициониран като перфектно събитие през седмицата преди финалите на АТР в Лондон. Медийното покритие и световният отзвук ще бъдат феноменална и безценна реклама за България", заяви австралиецът.

Пол Макнами е един от най-уважаваните специалисти в света на тениса. В продължение на 12 години (1995-2006) той е бил турнирен директор на Откритото първенство на Австралия, а от 1989 до 2012 г. ръководи първенството за смесени двойки Хопман Къп. Именно Макнами кани българската двойка Цветана Пиронкова и Григор Димитров за участие в турнира. Австралиецът е и бивш турнирен директор на София Оупън. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна