Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щастието вътре в нас

Снимка: Даниела Манолова

Михаил Казаков е роден през 1986 година. Завършил е право. Писането обаче е в сърцето и сред талантите му. Негови пиеси получават номинации в няколко конкурса за съвременна българска драматургия. Има реализирани постановки в Радиотеатъра, а в момента на театрална сцена с успех се играе пиесата му „Кризисен център“.

„Здравейте! Писането е мое хоби, но нямам нищо против след време да се превърне в професия. Не се опитвам да променя света или хората с писането, а по-скоро търся правилната настройка, чрез която да програмирам психиката си, да възприема щастието като състояние, което зависи от мен самия, а не от външни фактори. Щастието не съществува извън нас. То не е скрито в пещери, под камъни или в други хора. Щастието е някъде вътре в нас, затрупано от всичките ни несъвършености и претенции. И чака да бъде изровено. Героят от пиесата ми „Завръщане“ е човек, който се носи сред своите пасажи от спомени. Успява да се освободи от веригите на миналото и да възприеме настоящето такова, каквото е, извличайки удоволствие от него.
Работата по написването на радиоварианта на пиесата беше вълнуваща и вдъхновяваща. Успях да науча нови неща за театъра и по-конкретно за радиотеатъра и то от хора с голям опит в тази сфера. С актьорите и режисьора обсъдихме доста идеи и варианти по сюжета. Беше създадена творческа и ведра атмосфера и нямах нищо против да променям диалога в определени сцени, така че те да заработят правилно.
Приятно слушане!
Ваш, Михаил Казаков.“

Режисьор: Димана Пейчева
Музикално оформление: Валя Бояджиева
Участват артистите: Юлиян Балахуров, Елена Бърдарска, Тихомира Темелкова и Ирина Андреева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!