Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Владимиров: Може да се оптимизира броят на охраняваните лица

Снимка: БГНЕС

"Националната служба за охрана е деполитизирана структура, не може да взема политически позиции към когото и да било", каза за БНР Димитър Владимиров, бивш директор на Националната служба за охрана.

Не е красиво да се изваждат насилствено от сградата на парламента хора, които използват Народното събрание да правят политически акции, посочи Владимиров по повод принудителното извеждане на майки от инициативата "Системата ни убива" от сградата на парламента преди дни.

"Такава служба има навсякъде по света. В нито една служба не са допуснати вътре в охраняваните от тях учреждения или институции да митингуват хората, да протестират в самата сграда вътре", подчерта Владимиров. 

Той смята, че трябва да има реформа в дейността на Националната служба за охрана. "Могат да променят определени членове от Закона за НСО".

Може да се направи оптимизация на служителите и лицата, които се охраняват, отбеляза още Димитър Владимиров. "Когато има неоспорими доказателства, че дадено лице е заплашено, тогава да се охранява, а не, както беше досега - да има лица, които се охраняват". 

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна