Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цанков и Тодорова отпаднаха на Breslau Poland 2020

Цанко Цанков и Зорница Тодорова приключиха участие.
Снимка: Архив

Миналогодишните шампиони при бъгитата Цанко Цанков и Зорница Тодорова отпаднаха в третия състезателен ден на международния офроуд рали маратон Breslau Poland 2020.

Българският екипаж, който беше лидер във временното класиране при бъгитата, финишира първата част на отсечката на десето място, но не с много голямо изоставане от победителя.

Кошмарът за търновския тим, обаче, се оказа нощната част от етапа, в който Цанков и Тодорова преживяха тежка катастрофа и бъгито им Can-Am Maverick X3 стана буквално за скрап. За щастие двамата се отърваха без никакви наранявания, но за тях Breslau Poland 2020 приключи.

Малко по-добре се развиха нещата за Константин Чолаков и Ивайло Жеков също с Can-Am Maverick X3. Тимът от Бургас завърши дневната част от етапа на осмо място, но в нетипичната за него нощна отсечка пилотът трябваше да върне темпото и те финишираха с 18-о време. В генералното класиране Чолаков и Жеков са на 25-о място, но заради голямото изоставане от първия ден, разликата от лидера в генералното класиране е близо 4 часа.

Така фаворити за победата в класа на SSV-бъгитата се очертават французите Ян Ван Беек и Еманюел Маро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени