Eмисия новини
от 07.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

2,08 лева за кубик вода в Дупница от 1 януари

2,08 лева за кубичен метър при досегашна цена 1,37 лева става питейната вода за Дупница и 16-те съставни села на общината от 1 януари догодина, става ясно от утвърдения вече  бизнес план на регионалния оператор "Кюстендилска вода", към който от тази дата ВиК-Дупница се приъединява.
Цената на водата в Дупница не е променяна от 2010 г., каза шефът на ВиК в града инж.Илия Илиев.
Решението за присъединяване на ВиК -Дупница към регионалния воден оператор "Кюстендилска вода" на Общинския съвет е от 2017 г., но това все още не е станало поради редица административни и технически проблеми.
Срокът за присъединяването беше удължен от членовете на Асоциацията по ВиК – Кюстендил за 1 януари догодина.
Сключен е анекс към договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на около 280-те километра ВиК-мрежа системи и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги за община Дупница.
На практика ВиК-Дупница с около 90 души състав служители и екипи по поддръжката и авариите става филиал на "Кюстендилсак вода". 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от
Будител на годината 2020