Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) с победа над Царско село

Снимка: БФС

Ботев (Враца) се наложи с 2:1 над домакина Царско село в шестия кръг на Първа футболна лига. Столичани допуснаха първи гол и първа загуба от началото на сезона, а врачани отново стигнаха до успех, след като в последните си четири срещи бяха спечелили само 1 точка.

Двубоят вървеше равностойно и без съществени шансове пред двете врати, но в 37-ата минута гостите стигнаха до попадение с първото си чисто положение. С отличен пас между четирима играчи на съперника Владислав Узунов изведе Даниел Генов в отлична позиция около точката на дузпата и той от десетина метра преодоля Джони Пласид. Това беше първи гол във вратата на софиянци от началото на сезона. 

Мирослав Будинов получи отлична възможност да изравни веднага след почивката, но от 5 метра не намери целта. 

В 56-ата минута Ботев удвои аванса си. Генов реализира втория си гол в мача с удар от границата на наказателното поле след добро подаване по тревата на Атанас Зехиров.

В 65-ата минута домакините все пак стигнаха до попадение. Борис Галчев центрира от фаул от дясно, Хулио Родригес засече с глава в страничната греда, а Мартин Кавдански беше най-съобразителен в ситуацията с отскочилата топка и отблизо направи добавка за 1:2. 

Царско село опита да избегне поражението и беше близо до изравняването в самия край. В третата минута на добавеното време Родригес с глава стреля опасно след центриране на Галчев от фаул от ляво, но Красимир Костов изби под гредата в корнер.

Така Ботев Враца стигна до втория си успех в кампанията, след като на старта победи шампиона Лудогорец с 3:1 на собствен терен.

 Мнение на старши треньора на Царско село Любослав Пенев :  "Задоволихме много добронамерени във футбола. От колко време се желаеше и се пожелаваше да загубим. И това стана, съвсем заслужено и логично с оглед на това, което показахме ние. Имах разговор с момчетата и на почивката, и сега веднага след мача. Футболът се играе в две полувремена от по 45 минути. Не може да си избираш да играеш в едното полувреме, а в другото - не. Ето, резултатът е на лице.  Загубата не дойде само от чисто игрови причини. Имаше и някои странични неща, дузпа, продължението трябваше да бъде по-дълго...но ще гледаме къде сме сбъркали, ще се опитаме да коригираме нещата. Ще имаме и разговори с отбора. От утре започваме подготовка за следващия мач".

 Мнение на старши труеньора на Ботев (Враца) Антони Здравков:   "Поздравявам отбора. Постигнахме победа срещу съперник, който нямаше загуба,  нямаше и допуснат гол.  Успехът е заслуга на всички на терена. Знаехме силата, добрите и лошите страни на Царско село. Успяхме да се предпазим от добрите неща и да се възползваме от някои техни слабости, за да вкараме два гола.   Играхме доста разумно, докато не получихме гола. След това допуснахме малко паника, действията ни станаха хаотични, изчезна мисълта, в опита да задържим аванса си. До този гол смея да твърдя, че футболистите изпълниха указанията и стояха много добре на терена. Не може да се говори, че сме били в негативна серия. Да, нямахме победа (в четири мача), защото играхме  срещу отбори от първата шестица. Нормално е, знаем си мястото, въпреки че някои хора си помислиха, че сме велики след победата над Лудогорец в първия кръг.  Днес постигнахме важен успех, защото имаме нужда от точки, както и Царско село"




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна