Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписка срещу управлението на центъра за хора с увреждания в Търговище

Община Търговище
Снимка: Радио Шумен

Подписка срещу управлението на Дневния център за хора с увреждания в Търговище организираха служителите в социалното звено.

Те недоволстват от варненското сдружение Агенция за социално развитие "Вижън“, което управлява Центъра от миналия май.

Досегашният управител на Дневния център Златка Иванова е освободена, а на нейно място от вчера е назначена Сюзан Сейфетинова.

Да бъде върната на работа Златка Иванова, да няма съкращения и уволнения на персонала, увеличаване на работната заплата с около 15% са част от исканията, заяви Павлина Живкова, сътрудник "Социани дейности" в Дневния център в Търговище:

"Никой от колегите не е съгласен с това, което се случва. Знам как работи г-жа Иванова и знам,че от тази наистина неработеща услуга, която заварихме, наистина куха услуга тя направи една изключително качествена услуга. Не знам как работи новият директор. Нямаме нищо против нея. Имаме против начина и методите на работа на управлението на сдружението Агенция за социално развитие "Вижън".

Кадровата промяна с управителя на центъра  в Търговище е съгласувана както с Общината, така и с Агенцията по социално подпомагане. Единствената причина е пенсионирането на досегашния управител Златка Иванова, заяви Георги Георгиев, председател на Агенцията за социално развитие "Вижън":

"Единствената трансформация, която вероятно ще бъде направена, това е в двете позиции, които са административни. Няма да има съкращение".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна