Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) със загуба на стадион „Огоста“

Снимка: БФС

Ботев (Пловдив) отново не успя да запише победа на стадион "Огоста".  Монтана победи "канарчетата" с 3:1 в среща от шестия кръг на българския футболен елит.

 Така възпитаниците на Никола Спасов сложиха край на серия от две загуби без отбелязан гол и с 8 точки се изкачиха на седмото място в класирането.
 "Жълто-черните" пък записаха пети последователен двубой без успех и с 5 точки се свлякоха на 12-ото място.   Гостите започнаха по-добре и поведоха още в осмата минута. Атанас Илиев вкара с глава след центриране от корнер от ляво на Тодор Неделев.   Монтана реагира бързо и след четвърт час беше близо до изравняване.
След контраатака от ляво Николай Минков центрира към Тони Тасев, който с 7-8 метра засече с шпагат, но край целта. Две минути по-късно Минков стреля от левия ъгъл на наказателното поле, Станислав Работов отклони с крак от границата на малкия пеналт и топката се отби в напречната греда. 

В 26-ата минута Монтана заслужено стигна до попадение. Билал Бари нахлу от ляво в наказателното поле, преодоля Работов и със силен изстрел отблизо не даде шансове на Георги Аргилашки. Това беше първи гол за мароканския нападател в българския футбол.  Две минути по-късно Монтана стигна до пълен обрат. Стефан Цонков вкара с глава 2:1 след центриране от дясно на Минков към границата на малкия пеналт.  Лошото развитие на мача принуди старши треньорът на гостите Ферарио Спасов да извърши две смени още в 35-ата минута, като тийнейджърът Работов и Мишел Еспиноза отстъпиха местата си на Антонио Вутов и Станислав Шопов. В 37-ата минута Монтана беше близо до трети гол. След нова контраатака Тони Тасев намери непокрития в дясно в наказателното поле Сергей Георгиев, който шутира от десетина метра, но Аргилашки блокира с една ръка.

След почивката домакините контролираха играта и в 82-ата минута решиха всичко с трети гол. Тони Тасев се измъкна в ляво в наказателното поле, първият му удар беше блокиран от Иван Бандаловски, но след това той се ориентира най-добре и от втория си опит преодоля Аргилашки с шут в близкия ъгъл за 3:1.   В първата минута на добавеното време резервата Антонио Вутов получи втори жълт и червен картон след ненужно нарушение в гръб в средата на терена.
 
Мнение на старши треньора на Монтана Никола Спасов:  "Изпитах удоволствие, че съм треньор по футбол. Момчетата изиграха перфектен мач. Въпреки че Ботев ни вкара първи гол, те направиха всичко възможно, за да ме направят щастлив и мен, и публиката. Играхме агресивно, тичахме много, вкарахме голове, което е най-важното.  Независимо, че получихме, трябва да реализираме повече от противника. Наблягаме на атаката в тренировките и в този мач нещата се получиха. През цялото време доминирахме, пресирахме по целия терен. Това е отборът, който искам да виждам във всеки един мач, ако е възможно. Имахме страхотни атаки, контри, крилата играха силно, направихме много хубави неща и то срещу един изключително добър български отбор.  Не знам докъде можем да стигнем. Иска ми се да вземем още двама футболисти, за да се увеличи конкуренцията, да има по-добър избор".

 Мнение на старши треньора на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов : "Това беше най-слабият мач под мое ръководство на отбора. Заслужена победа на Монтана, който ни превъзхождаше във всички компоненти на футболната игра.  Начинът, по който ние играхме, беше безкрайно разочароващ. Не съм очаквал такова поведение .
Опитахме рано да променим тактическата схема, но общият тон не беше добър и загубихме доста безславно. Не показахме никакви футболни аргументи, не отговорихме на агресията, на желанието на съперника. Нямам обяснение. Търся причината единствено в мен, аз нося цялата отговорност за представянето. Не мисля, да хвърлям упреци към никого. Знаем, че се нуждаем от допълнителна селекция, има безкрайно малка вариативност в състава. Отборът изглежда доста разочароващ във всяко едно отношение. За пореден мач констатирам, че особено на чужд терен нямаме аргументи, за да печелим точки и мачове.    Моментното ни състояние не е добро. Искам да се извиня на феновете. Но и футболистите трябва да поемат своята отговорност на терена.   Не мога да повярвам, че можем да изглеждаме по този начин. Агресията на Монтана ни затрудни безкрайно много. Ние играхме лежерно, особено след ранното попадение, с което поведохме. Аз съм човек, който има достойнство, авторитет. След като отборът не може да реагира на моите идеи и изглежда по този начин, ако преценят хората, които управляват, че аз съм се изчерпал, няма проблем да подам оставка. Ако трябва може да се стигне до напускане, за да може този отбор да търси нови възможности с нов човек.    В момента обмислям, че е настъпило времето за раздяла с Ботев. Най-разумното нещо е да не чакам. Днес чашата преля и разочарованието ми е много голямо".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени