Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров излиза в последен мач на „Пиетранджели“

Григор Димитров ще играе срещу Денис Шаповалов в битка за място на полуфиналите на Мастърса в Рим. Мачът между българина и канадеца е днес след  19:00 ч. българско време. Бившият №3 и 14-ият в света закриват програмата на корт „Пиетранджели“.

В общия баланс между двамата първата ни ракета води с 2:0 успеха. През 2016 Григор надигра опонента си с 6-4 6-3 на Мастърса в Канада, а тази кампания го надигра в Ротердам с 6-3 7-6(3). В Нидерландия доказа, че стилът на Шаповалов може да се определи като удобен за него, но младият канадец разви играта си още повече и демонстрира това на US Open, където се класира на четвъртфиналите.

Първо там излизат Матео Беретини и Каспър Рууд, след това организаторите са предвидили две срещи от женската програма. Първата от тях е Виктория Азаренка срещу Гарбине Мугуруса, а в последния двубой на корта ще гледаме Григор и Шаповалов.

Новак Джокович излиза на централния корт не преди 15:30 срещу Доминик Кьопфер, а преди това там в действие е Симона Халеп срещу Юлия Путинцева

Вижте пълната програма ТУК.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени