Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски – ЦСКА 1948 пряко по „Хоризонт“

Снимка: БФС

Днес в 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" в един срещу друг, в едно нетрадиционно дерби, застават Левски и ЦСКА 1948. Гостите твърдят, че са автентичният наследник на фалиралия ЦСКА, така че според тях това е продължение на "Вечното дерби".

Левски не започна сезона по най-добрия начин. Финансовите проблеми в клуба се отразиха и на представянето на терена и отборът записа 2 загуби и 1 реми в първите си три мача. Постепенно възпитаниците на Георги Тодоров успяха да се съвземат и спечелиха последните си две срещи с Монтана (4:0) и Етър (2:1). Сега на "Герена" се надяват добрата серия да продължи и тимът да добави нови три точки в актива си.

Играчите на Красимир Балъков се представиха силно и за малко да спечелят битката с ЦСКА-София в първия кръг (2:2), но след това дойдоха две разочароващи ремита с Берое (0:0) и Царско село (0:0), и домакинска загуба от Арда (0:2). Позитивен знак бе успехът с 2:0 срещу Монтана в последния кръг, който доближи "червените" само на точка от Левски.

Звездата на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров ще опита да се разпише във вратата на Левски с екипа на пети различен отбор. До момента ветеранът има общо 24 попадения срещу "сините" с екипите на Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Локомотив (София) и Берое.

В състава на Левски за днешната среща ще отсъства единствено контузеният Найджъл Робърта. Клубът се подсили с двама нападатели през седмицата - Валери Божинов и Стивън Петков, но те не са в нужната форма и едва ли ще играят днес. Затова атаката ще бъде водена от Паулиньо, който ще има подкрепата от Станислав Иванов и Здравко Димитров по крилата, а зад гърба му ще действа Стайн Спиерингс. Очаква се обаче другото ново попълнение Радослав Цонев да започне като титуляр с брат си Борислав Цонев в средата на терена. В защита ще действат Найденов, Атанасов, Петков и Старокин, а на вратата ще бъде Михайлов.

Красимир Балъков също няма особено големи проблеми около състава, като единственият отсъстващ ще бъде контузеният Димитър Савов. Така на вратата се очаква да започне Наумов, а пред него в отбрана ще действат Александров, Пиргов, Василев и Марин. Юсеин и Климентов ще бъдат опорните халфове, а Младенов и Иванов ще действат на крилата. В атака ще започне Камбуров, а зад гърба му ще бъде Шопов.

Срещата Левски- ЦСКА 1948 ще бъде предавана пряко по програма „Хоризонт“!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!