Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рома стартира Серия А с равенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рома завърши наравно 0:0 с Верона като гост в първия си мач от новия сезон в италианското първенство по футбол, започвайки с точка новата ера за клуба под ръководството на тексаските собственици от "Фридкин Груп". Те се сдобиха с контролния пакет акции през миналия месец.

Верона удари по една греда в двете полувремена и Рома добави трета за мача, но като цяло играта пред очите на милиардера Дан Фридкин и неговия син Райън бе слаба. Те бяха сред малкото ВИП посетители на "Бентегоди", след като в събота правителството разреши присъствието на до 1000 души по стадионите, но Верона нямаше време да печата и продва билети. Вместо на това, на трибуните имаше малък брой приятели и роднини на служители на клуба.

Нападателят Един Джеко остана на пейката за Рома и засили спекулациите, че може да бъде продаден на Ювентус, докато Педро направи дебют за "вълците". Хенрих Мхитарян пък пропиля най-добрия шанс за гостите шест минути преди полувремето, след като се откъсна зад защитата на Верона, но неговият удар бе блокиран с крак от Марко Силвестри.

Адриен Тамезе през първото полувреме и Самуел Ди Кармине през второто удариха по веднъж греда за Верона, а Леонардо Спинацола го направи за Рома три минути преди края на редовното време. Така мачът завърши наравно 0:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени