Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"България Еър" удължава срока за промяна на самолетни билети

Снимка: Bulgaria Air

Националният превозвач "България Еър" удължи периода за безплатна промяна на самолетни билети, за да отговори на нуждите на клиентите си и на динамичната обстановка, съобщиха от компанията.

Всеки пътник, който има планирано пътуване с полети изпълнявани от "България Еър" до 30 септември, има възможност да направи една безплатна промяна на датата си на пътуване, на дестинацията си или на името на билета. Важно условие, за да се възползва всеки пасажер от предложението, е да информира за решението си издателя на билета до 24 ч. преди излитане на полета.

За да се възползват от предоставените възможности, пътниците трябва да се свържат с издателя на билета си, а ако той е закупен от сайта на авиокомпанията www.air.bg или от мобилното приложение Bulgaria Air - с Центъра за обслужване на клиенти по имейл на callFB@air.bg.

Националният превозвач до момента е възстановил близо 70 процента от полетната си програма. Авиокомпанията изпълнява полети по всичките си директни вътрешни и международни линии, по които няма наложени рестрикции, като от началото на септември благодарение партньорство с Aeroflot предлага възможности за пътуване между София и Москва с удобни връзки през Лондон. Полетите са с удобни връзки, без губене на часове в престой в трансферния пункт, като отсечката София - Лондон се изпълнява от "България Еър", а Лондон - Москва от Аерофлот. Планирани са пет пъти седмично - всеки понеделник, сряда, петък, събота и неделя. В цената на самолетните билети се включва както ръчен багаж до 10 кг, така и чекиран до 23 кг.

До края на септември компанията предлага и специална промоция, в рамките на която всеки може да закупи втори самолетен билет с 20 процента отстъпка в крайната цена.

Паралелно с това националният превозвач следи и публикува на уебсайта си актуална информация за изискванията за влизане в различните страни. Две от страните, които са без специфични изисквания и рестрикции за пристигащите от България, са Швейцария и Чехия. Те са и сред предпочитаните от пасажерите дестинации за септемврийските празници.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна