Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора паралелка в Пловдив учи онлайн заради първолак с COVID-19

| обновено на 21.09.20 в 17:10
Снимка: Радио ВИДИН


Още една паралелка в Пловдив излиза в режим на онлайн обучение от днес. Причината е положителна проба на COVID-19 при първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ". 

23-ма ученици, класният ръководител и учител в занималнята са контактните на 6- годишния първокласник от  СУ „Св. Константин Кирил Философ“ Пловдив, който е Ковид – 19, съобщи областният управител Дани Каназирева. 

На 18 – ти септември, докато е в час, детето повишава температура, прегледано  е от мед. сестра и изолирано в изолатора на училището. Взетата му на следващия ден проба за лабораторно изследване дава положителен резултат. Всички контактни са поставени под задължителна домашна изолация за 14 дни. Класът е  на дистанционно обучение.

"Детето в момента е добре", съобщи за новия случай в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив. Според директора на учебното заведение Елена Костадинова за първокласниците и техните родители  е дистанционното обучение създава трудности, но грижата за здравето стои на първо място. Тя разказа, че за изолатор е приспособен ресурсния кабинет:

"Приятна малка стая, с чин и масичка, със забавни неща, които в момента са прибрани. Има изключения, но децата ползват маски в общите помещения, децата са дори по- дисциплинарани", каза Костадинова.  

Дистанционно и в електронна среда учат и третокласниците от „Св. Паисий Хилендарски“, в чиято паралелка бе установен първият случай на инфекцията в пловдивско училище от началото на учебната година.

По данни на РЗИ за изминалите пет дни в Пловдив и областта са регистрирани 54 случая на коронавирус като хоспитализираните са 9. Всички са в задоволително състояние. Оздравелите са 95, а починалите четирима като трима от тях са с придружаващи заболявания. Санитарка на 62- години от община Родопи е с Ковид-19. Тя е на домашно лечение.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна