Там той усеща, че е на върха в кариерата си и е време за промяна. Връща се в България, за да осъществи своята мечта - собствен ресторант.
Така Филип рисува своето ново преживявяне - къща за гости във видинското село Стакевци. Мястото не е случайно, то е аналогично на местата и ресторантите, в които е работил Филип на другия край на света - далечни и обезлюдени точки, в които хората намират спокойствие.
Планинският и селски туризъм в България предлага едно и също: шкембе чорба в кастронче, но е време за промяна, смята Филип Захариев.
Макар да е главен готвач, той може да яде всичко, което обичат хората. Претенциозен е само към скъпите ресторанти, които не отговарят на заявената от тях класа.
За първи път застава пред печката на 6 години. На 18 години, след кратко живеене в София, се връща при баба си в родния Видин и точно там кара курс за готвачи. В този момент разбира, че това е неговото призвание.
Вдъхновява се за голямото готвене покрай тематичен ТВ канал, в който вижда как майсторите пресъздават светове чрез храната. И си казва :"Трябва да бъда част от това".
Личната история на Филип може да бъде универсален пример за пътя на сбъднатите мечти - история за кулинарията с много "звезди". Филип Захариев е от онези българи, които се завръщат в България с опит и знание зад граница.
Младият мъж е отново в нашата страна, за да сбъдне своята мечта - къща за гости, в която ще ги чака не само добър домакин, но и доказан артист - готвач.
Чуйте разговора на Добринка Добрева.