Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновациите в училище носят награди на учителки от Търговище и Божурище

Снимка: Архив БНР

Десислава Трифонова – преподавател по история от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище, и Антоанета Миланова от СОУ „Летец Христо Топракчиев“ в Божурище са отличените за прилагането иновации в клас.

Двете учителки са определени при много силната конкуренция от почти 250 номинирани, съобщи пред Радио София Георги Василев, основател на Teaching Alpha – проект, чиято цел е ежегодно да поощрява нововъведенията в образователния процес от учители в държавните училища в България и да разпространява техните идеи и истории.

По думите на Василев в определянето на третите такива награди неизбежно влияние е оказала и епидемичната ситуация и отражението й в образованието.

„В предходните две години нямаше толкова много номинации, свързани с технологични иновации. Очевидно родителите са забелязали коренната промяна при обучението на децата, независимо дали технологиите се прилагат в класната стая или за дистанционно обучение.“

Поради силната конкуренция от Teaching Alpha са определили и 2 поощрителни награди (участие в конференция, обучение, или семинар) за Мария Георгиева от 164 ГПИЕ „Мигел Де Сервантес“ в София, и Мирослава Минчева, преподавател в ОУ „Отец Паисий“ в Русе.

Десислава Трифонова е учител по история, но работи много за формиране на граждански позиции у учениците, запознава ги с дейността на различните институции, допълни още Георги Василев. А Антоанета Миланова е начален учител, през последните години и посветила времето и усилията си внедряването на технологични иновации, активна е в блогове, сътрудничи си с издателства .

Чуйте още по темата в разговора на Гергана Пейкова с Георги Василев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени