Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на столичния район "Изгрев" е загрижен:

Счупиха пейките, изкъртиха пързалката на детска площадка в „Дианабад“

Снимка: Делян Георгиев

Още недовършената детска площадка между бл. 29 и бл. 30 в ж.к. „Дианабад“ остана без пейки. Вандали откраднаха всички, съвсем скоро сменени дъски от местата за сядане, изкъртиха пързалката и я захвърлиха в зелените площи. Тази тревога съобщи във фейсбук кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев.

Трудно ми е да кажа защо е направено това, но наистина част от обществото е склонна на такива прояви, сподели с огромно съжаление районният кмет в ефира на Радио София.

Той разказа, че детската площадка до ремонтираното футболно игрище в „Дианабад“ е била обновена и едва седмица след това пейките са били изпочупени, а пързалката – изкъртена. И допълни:

„Всички искаме да ни е красиво, но районните бюджети не позволяват да плащаме по няколко пъти за един и същ ремонт или проект. Трябва да разходваме разумно и да се уважава трудът на хората.“

Според д-р Делян Георгиев идеята за видеонаблюдение е добра, с оглед опазване на публичното имущество, но за съжаление до края на годината няма да има средства за това.

Жителите, които са се радвали на детската площадка, също ще трябва да чакат следващия бюджет, за евентуален следващ ремонт на разрушеното.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с д-р Делян Георгиев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени