Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебютната стихосбирка „Човек с бинокъл“ от Наталия Иванова

Наталия Иванова
Снимка: Константин Мравов

„Деликатна, дълбока и детайлна поезия, която ти позволява да се докоснеш до човека, който я е написал – жена, сериозна и честна в колебанията си. Четеш и се преоткриваш в спомени и мълчание.“ – ето какво пише поетът Стефан Иванов за книгата на Наталия Иванова.

Премиерата на стихосбирката „Човек с бинокъл“ е тази сряда (23 септември) от 19 часа, в клуб Singles, София. В събитието ще участва актрисата Анета Иванова, а за музиката ще се погрижи Кирил Коев.

Наталия Иванова е родена през 1992 г. в гр. София. Завършва специалност „Журналистика“, а след това магистърска програма „Преводач-редактор“ в Софийския университет. Работи като журналист и редактор. Отличена в конкурсите на „eRunsMagazine“ и „Liternet“ (2014), „Васа Ганчева“ – за постижения в журналистиката (2015), „Боян Пенев“ (2015), „Веселин Ханчев“ (2016), „С море в сърцето“ (2016), „На слънце време“ (2016), „13 века България“ – за литературна критика през 2018 г. Нейни стихотворения са публикувани в „Кръстопът“, „Литературен вестник“, „Liternet“, както и в двуезичната антология за съвременна българска поезия „Jamђs olvidados / Hикога забравени“ и в „Зоната“ – том 1 на антология за съвременна българска поезия (2017, „Арс“). Дебютната є стихосбирка е финансирана по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени