Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресторантите и баровете в Англия ще затварят по-рано

| обновено на 22.09.20 в 12:40
Снимка: БТА

Във Великобритания в следобедните часове премиерът Борис Джонсън ще обяви нови строги мерки в борбата срещу Covid-19. Това става след като бе обявено, че нивото на заплаха от пандемията е вече в четвърта степен по скалата от пет, предвиждаща крайната мярка – общонационална карантина.

Очаква се всички видове заведения в Англия от четвъртък да бъдат затваряни до 22.00 часа. Освен това клиенти ще бъдат обслужвани само, ако са на маса при съответното спазване на социалното дистанциране. Вицепремиерът Майкъл Гоув заяви тази сутрин, че хората трябва да работят от домовете си, ако това е възможно, както и че временно се отлага предвижданото от 1 октомври допускане на зрители по спортните събития. Борис Джонсън ще съобщи пълните подробности по-късно пред депутатите в Камарата наобщините.

А късно вечерта премиерът ще направи обръщение към нацията. Всичко това става след като главните научни и здравни съветници на правителството направиха апокалиптична прогноза за 50 000 заразявания и 200 жертви дневно по-късно през годината, ако не бъдат взети незабавни мерки.

Директорът на пивоварна „Аднамс“ Анди Ууд коментира, че приема напълно сериозно посланието на правителството, но повторното затягане на мерките е пагубно за ресторантьорството и увеселителния бизнес, където около 900 000 работни места са изложени на риск. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!