Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каква храна забавя оплешивяването

Снимка: Ройтерс

Новозеландският диетолог Раян Раман съветва да обогатим храненето си с авокадо, сладък картоф и яйца, за да се борим с оплешивяването, съобщи електронното издание "Лента", като цитира публикация в британския в. "Дейли експрес".

Авокадото е богато на витамин Д, който защитава кожата на главата от увреждания и оксидантен стрес. Раман изтъква, че един плод авокадо съдържа около 20 на сто от дневната норма за витамин Е.

Не контролираме фактори като възраст и генетика, но можем да контролираме храненето си, подчертава Раман.
Балансираната диета, която съдържа правилните хранителни вещества, подпомага растежа на косата, особено в случаите, когато те падат заради лошо хранене.

Сладкият картоф е отличен източник на бетакаротин и може да ускори растежа на косата.
Яйцата пък са полезни заради съдържанието на протеини, биотин, цинк и селен, обяснява диетологът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени