Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов и УС на федерацията по мотоциклетизъм подадоха оставки

Според Богдан Николов ни очаква интересно състезание на пистата край Долна Митрополия
Снимка: БГНЕС

Президентът на БФ по мотоциклетизъм Богдан Николов и Управителния съвет на централата подадоха оставки по време на Общото събрание, което се проведе в парк-хотел „Москва". Новината беше потвърдена от члена на УС Георги Недев. Заради лични проблеми бившият кандидат за президент на организацията не е присъствал на заседанието.

„Да. Днес се проведе общо събрание,  по време на което в точка "разни" беше обсъдена оставката на целия УС. Аз подкрепих идея на Богдан Николов да се оттеглим от ръководството на централата. Мотивът е, че трудно се справяме с цялата ситуация, а и самият той не се чувства добре здравословно. Надявам това да е за доброто на спорта. Хубаво ще е Богдан Николов да остане почетен председател, но честно казано се надявам да дойдат нови лица, нови хора, които да поведат мотоциклетизма напред и това да доведе до неговото по-добро развитие. Надявам се спортът за подрастващи да започне да се развива по-успешно. Не знам дали ще се кандидатирам отново за президентският пост. Ще преценя“

Георги Недев уточни, че ръководството на федерацията ще продължи да изпълнява функциите си до провеждането на извънредно общо събрание и избирането на нов президент и нов УС.

Богдан Николов е начело на мотоспрота у нас от 1994 година. Той беше преизбран за 6-ти път на президентския пост на 1 март миналата година. По време на неговото управление, в периода от 2001 до 2011 година България е била домакин на  28 кръга от  световни и на 43 кръга от  европейски първенства по мотокрос и супермото. В продължение на почти 10 години мотополигоните "Горна Росица" и "Долна Митрополия" бяха обявявани за най-добрите в света, а страната ни беше организотор номер 1. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна