Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Смесена форма на обучение във ВТУ

Снимка: www.uni-vt.bg

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ започва академичната година със смесена форма на обучение. Все още се търси решение за практиките на студентите от педагогическите специалности в училищата и детските градини. 

Над 4500 първокурсници започват обучение във Великотърновския университет. Студентите в бакалавърската степен ще учат присъствено, докато при магистрите две трети от занятията ще бъдат с електронно обучение. 

При всеки случай на доказана коронавирусна инфекция при студент или преподавател засегната група ще се минава на дистанционни занятия за две седмици. Изпитите ще са присъствени. 

Най-сериозен е проблемът с практиките на студентите в училищата и детските градини, посочи ректорът проф. Христо Бонджолов:

„Защото сме наясно, че няма как групи студенти да влизат при учениците или при децата от детските градини. Трябва да намерим някакво решение. Не сме готови с това“.

Проблемът ще бъде обсъден с директорите на базовите училища и градини. За откриването на академичната година на 1 октомври тържество ще има само за първокурсниците.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от