Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят създателите на „умна" сгъваема чаша на бизнес форум в София

Снимка: Pixabay

Създателите на "умна" сгъваема чаша и българска компания за електрически велосипеди са сред участниците във форума "Европа, България и преходът към зелена икономика", организиран от списание „Мениджър“.

Европа се намира в началото на изцяло нов дневен ред, който в следващите десетилетия ще променя начина на живот и начина на правене на бизнес, каза пред "Хоризонт" Ирина Велева, главен редактор на платформата „Мениджър нюз". 

Зелената сделка предполага мащабна трансформация, която няма да е безболезнена, посочи Велева. „Затова е важно да очертаем първите стъпки на пътната карта, която България трябва да започне да извървява, за да се движи с достатъчно добро темпо в тази трансформация.“

Форумът цели да отвори темата и да даде начало на разговора, към който ще се приобщава тепърва не само бизнесът, но и цялото общество. Ще бъдат огласени добри практики на големи компании в областта на разделното събиране на отпадъци. Ще бъдат представени и зелени иноватори от ново поколение.

„От зеленото иноваторство ще зависи до голяма степен как България ще успее да се впише в този модерен преход. В България започват да се появяват доста интересни, напредничави идеи“, коментира Ирина Велева в предаването "Преди всички".

Още акценти от форума - в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна