Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе оригинален исторически епос за мадам Тюсо

Снимка: @lettera.publisher

„Малката“ на Едуард Кари е книга за Париж в бурните години на Великата френска революция, в духа на Дикенс и Дефо. Роман, написан с много хумор за епоха, която само си мислим, че познаваме.

„Малката“, Le petite – така наричат заради дребничкия ѝ ръст една от най-прочутите жени на света – мадам Тюсо, създателката на музеите на восъчни фигури, каквито вече има в 26 градове на Европа – от Лондон, през Париж, Берлин до Истанбул и Прага, а също в Азия и Америка. Седем подобни музея има само в САЩ.

Английският писател от новото поколение Едуард Кари възстановява в своя роман живота на забележителната мадам Тюсо – през бедното ѝ детство в родната Швейцария до Париж и триумфа ѝ в Лондон. В книгата с почти документална точност е възстановена обстановката в Париж преди Великата френска революция от 1789-1799 година, заедно с фигурите на крал Луи XVI, на кралица Мария Антоанета, на принцовете и принцесите.

Чуйте разговора на Димитрина Кюркчиева с Гергана Рачева, която представи в авторската си рубрика „Литературен наблюдател“ романа „Малката“ на Едуард Кари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени