Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балъков: Имаме млад треньорски щаб и го подкрепяме

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков и Даниел Младенов споделиха своите очаквания за предстоящия мач от Първа лига срещу Етър. Балъков даде разяснения относно последните рокади в треньорския щаб на тима и поясни, че в момента всички спортно-технически решения се взимат от Красимир Петров и неговия щаб.

“За мен двубоят утре е по-специален, а и за Дани Младенов също. И двамата сме били в Етър и сме оставили спомени и следи. В главите си обаче нямаме нищо друго освен желание за победа. В мача с Левски разочаровахме феновете и сега трябва да ги зарадваме. Основата на един футболист да разкрие качествата си е нагласата и заряда. На мача с Левски нямахме и минималната основа да победим и бе логично да загубим. Това трябва да е само едно подхлъзване, за да знаят футболистите, че без агресия и заряд няма как да победиш. Искам утре да видя един отбор желаещ изява и победа”, заяви Балъков на пресконференцията:

“Етър е с много добър и качествен треньор, който е работил и в нашия клуб. Оставили сме вижданията за схема на игра и тренировъчен процес на Краси Петров. Аз идвам сам и оставям треньорския щаб да черпи от моя опит и ако е необходимо да решаваме някои неща заедно. Данчо Юруков работи в клуба повече от три години, ръководството познава неговите качества, така че смяната му не е някакво спонтанно решение – това е доказателство, че тук няма хора и личности, а само успехът е на първо място. Той е млад и талантлив треньор и ще намери своето поприще. Все още не успяваме да направим нужния синхрон, но да се надяваме, че с Краси ще успеем. Още на първата тренировка имаше настроение и заряд, дано това се пренесе и на мача с Етър. Краси Петров си избира треньорския щаб и Атанас Борносузов е част от него. Имаме млад и перспективен треньорски щаб и им даваме гръб и ги подкрепяме. Ние не можем да променим фенската култура и ще трябва да се съобразяваме с тях и да им обясняваме. Надявам се да ни разберат за Борносузов, защото търсим най-доброто за отбора”, заключи Красимир Балъков.

Даниел Младенов пък каза, че очаква победа срещу Етър в утрешния двубой между двата тима.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!