Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити се измъчи срещу Борнемут за купата на Лигата

Манчестър Сити - Борнемут
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният Манчестър Сити започна похода си към четвърта поредна купа на Лигата в Англия с трудна победа с 2:1 над втородивизионния Борнемут. Мениджърът на домакините Хосеп Гуардиола бе заложил на почти изцяло младежката формация на клуба, но и това бе достатъчно на "гражданите" за победата. Младият нападател Лиъм Делап, син на легендата на Стоук Сити Рори Делап, вкара първия гол в 18-ата минута, но няколко минути след това Сам Съридж изравни. Манчестър Сити стигна до победата в 75-ата минута, когато Фил Фоудън се добра първи до една отбила се от гредата топка и я прати за втори път в мрежата на Борнемут.

Шампионът на Англия Ливърпул нямаше никакви проблеми при класирането си за четвъртия кръг на турнира и победи със 7:2 като гост третодивизионния Линкълн. Такуми Минамино и Къртис Джоунс вкараха по два гола за победата, а другите попадения за мърсисайдци бяха дело на Джердан Шачири, Марко Груич и Дивок Ориги. За Линкълн головете вкараха Тайо Един и Люис Монтсма.

В последния мач за вечерта Астън Вила спечели с 3:0 срещу Бристол Сити като гост. Енвар Ел-Гази вкара първия гол за бирмингамци, а другите два бяха дело на новите попълнения в атака Бертран Траоре и Оли Уоткинс.

В осминафиналите на турнира за купата на Лигата Ливърпул среща Арсенал, Манчестър Сити гостува на Бърнли, докато Астън Вила ще бъде домакин на Стоук Сити.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна