Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разходите си

Снимка: БГНЕС

44% от предприемачите в хотелиерския бизнес могат да обслужват до половината от разходите си. Това сочи анкета на националния статистически институт, проведена през август заради пандемията от Covid-19.

Малко над една трета от тях заявяват, че в краткосрочен план могат да се справят с всичките си задължения, а останалите - че не могат да се справят без чужда помощ.

Над половината от предприемачите в туристическия и хотелиерския бизнес са готови да предложат алтернативни периоди за осъществяване на резервациите на своите клиенти, сочи още проучването, проведено в поредния месец на извънредна епидемична обстановка заради Covid-19.

63% са декларирали намаление на цените на пакетните услуги, а 49% - на нощувките.

Според анкетата, предприемачите, получили правителствена подкрепа, са готови да запазят дори и увеличат наетия персонал в краткосрочен план.

39% от работодателите заявяват, че приходите им са се запазили спрямо юни, докато близо 35% декларират увеличение. Август беше основният месец, на който туристическият бранш разчиташе за "спасяване" на сезона, който е повлиян сериозно от пандемията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна