Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Иванов: Ще имаме състезател на Олимпиадата след два цикъла

Втори ден в „Асикс Арена“ се провежда панаира организиран от Министерството на младежта и спорта по повод европейската седмицата на спорта. Знаете, в него се включиха представители на над 30 федерации и клубове.


Сред участниците беше и бившият ни национален състезател по скове на батут Ясен Иванов. Световният вицешампион за младежи прекрати състезателната си кариера преди две годни и сега е треньор в клуб  “JPTA” .

„Идеята е да караме младите таланти на България да се включат в спорта. Да се развиват като състезатели. Искам хората да се запознаят със скоковете на батут като спор, а не просто като забавление. Искам да знаят, че това е олимпийски спорт от 20 години. Предлагаме им възможност да опитат професионалните батути, които са тук на панаира. Отворихме Академията с фал старт. Дадохме началото на 7 март, но 13 –ти бяхме затворени заради пандемията. И сега рестартирахме дейността си. За момента вървим добре. При нас тренират около 20 деца. Записват се и нови. Мечтата за състезателите ми е такава, каквото беше и като състезател – България да има представител в скоковете на батут на Олимпиадата. Смятам, че тази цел може да стане реалност след два цикъла“, сподели Иванов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна