Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев присъства на патронния празник на Карнобат

| обновено на 26.09.20 в 14:18
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев присъства на празника на Карнобат. Пред жителите и гости на града той посочи, че основната тревога за града и за страната е демографската криза.

Без млади хора няма просперитет - те искат добро заплащане, качествени училища, болници и инфраструктура, каза държавният глава пред събралите се на пл. “Трети март“.

Патронният празник на Карнобат започна с тържествена литургия в храм "Св. Йоан Богослов", където присъства и президентът.

Стратегическото развитие на града и подходящият климат го утвърждават през вековете като селскостопански, търговски и икономически център, каза той пред стотиците жители и гости на площада:

"Голямото богатство сте вие, честните, трудолюбиви хора  на Карнобат. Въпреки предизвикателствата на нашето съвремие, с вашия непреклонен предприемачески дух ежедневно търсите възможности за нови инвестиции, за нови производства. Знам, разбира се и вашите тревоги свързани с бъдещето. Не само кризата с пандемията. Ще преодолеем и здравните, икономически и социални последствия.

Вечерта на площад "3-ти март" от 18.30 започва концертната част.

Патронният празник ще завърши с тържествена заря.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна