Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аугсбург изненада Борусия (Дортмунд) – 2:0

Аугсбург изненада Борусия (Дортмунд) – 2:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Аугсбург нанесе изненадваща загуба на Борусия (Дортмунд) - 2:0 във втория кръг на първенството на Германия по футбол и води в класирането с пълен актив от 6 точки, като по същото време Байер (Леверкузен) и Лайпциг завършиха 1:1. Завърналият се в Бундеслигата отбор на Щутгарт размаза с 4:1 домакините от Майнц.

Даниел Калиджури направи разликата в мача, след като направи асистенция за Феликс Удуокай преди почивката- попадение, с което беше открит резултата. Калиджури сам вкара за 2:0 малко след началото на второто полувреме. Аугсбург ще чака резултата на Байерн (Мюнхен) и Хофенхайм в неделя, за да види дали баварците ще ги изпреварят по голова разлика.

Дербито на кръга противопостави Байер (Леверкузен) и РБ Лайпциг, като Емил Форшберг откри за гостите от Източна Германия, а Керем Демирбай изравни. Домакините можеха да спечелят срещата, но удар на тийнейджъра Флориан Вирц срещна горната греда. Още една възможност имаше пред тях, но гол беше отменен с решение на ВАР.

Борусия (Мьонхенгладбах) се измъчи с Унион (Берлин) и откри резултата в 56-ата минута чрез Маркус Тюрам, след като цяло първо полувреме не намери път към вратата. Тюрам се разписа след центриране на Йонас Хофман, но гостите бяха по-активни до края на срещата и логично стигнаха до 1:1 чрез Нико Шлотербек 11 минути преди края.

4 точки има и новакът Арминия (Билефелд), който се справи с минималното 1:0 срещу Кьолн. Единственият гол беше дело на исландеца Йоан Симун Едмундсон в 79-ата минута.

Щутгарт реагира по най-добрия начин на поражението от Фрайбург и размаза с 4:1 Майнц'05 като гост. Сила Вамагитука и Саша Калайджич се отличиха с по гол и асистенция за убедителната победа на швабите, които изоставаха 0:1 цяло полувреме. Майнц откри резултата в 10-ата минута чрез шведа Робин Куиайсон, но в края на първата част конгоанецът Вамангитука изравни, а след почивката на терена имаше един отбор, който наниза още три безответни гола.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна