Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврошампионът Байерн си намери майстора, падна тежко от Хофенхайм

Хофенхайм
Снимка: БГНЕС

С 4:1 Хофенхайм направи на пух и прах еврошампиона и носител на Суперкупата на Европа Байерн (Мюнхен) и с пълен актив след 2 мача оглави класирането в Бундеслигата. Два гола за победителите вкара хърватският нападател Андрей Крамарич, а "сините" по най-добрия начин си върнаха за унизителната загуба с 0:6 миналата година.

Европейските шампиони изглеждаха наистина уморени. Те бяха спечелили последните 23 мача, но в 25-ата минута изоставаха с 0:2.

Ермин Бичакчич откри резултата в 16-ата минута с глава, след като засече центриране на Денис Гайгер. В 24-ата минута Мунас Дабур вкара за 2:0, след като при рикошет топката попадна в него малко щастливо. Но Дабур не се колеба и рязко се стрелна и копна топката над излезлия да го посрещне вратар Мануел Нойер.

В 36-ата минута Йозуа Кимих върна едно попадение с чудесен диагонален изстрел под гредата за радост на баварците. В 77-ата минута обаче Крамарич направи 3:1 след пас на Илхас Бебу. Крамарич получи топката от ляво, обработи я на коляно и я прати по диагонала в далечния ъгъл на Нойер. Хърватският здравеняк вкара 4:1 в 92-ата минута от дузпа, която изработи отново Бебу. Той открадна топката, на два пъти беше събарян от играчите на Байерн, но все ставаше, откъсна се сам срещу Нойер, който го съсече с цената на дузпа и жълт картон. А Крамарич не остави шанс на вратаря с бомбен изстрел под гредата.
Роберт Левандовски, един от основните играчи на Байерн останал на пейката, за да си почине след мача със Севиля в четвъртък, влезе в 57-ата минута. Но дори и неговото влизане не промени хода на срещата.

Така към този момент Хофенхайм и Аугсбург са на първите две места с по 6 точки, а Байерн има 3. Последният мач за деня е между Фрайбург, който също може да излезе на върха, ако победи у дома си Волфсбург.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна