Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море нанесе първа загуба на Арда

Черно море - Арда
Снимка: БТА

Черно море победи с 2:0 Арда и нанесе първа загуба на кърджалийския тим от началото на първенството. За "моряците" и двете попадения вкара Матиас Курьор, който вече има 8 гола в актива си от старта на шампионата.

Гостите започнаха по-добре срещата и притиснаха домакините. първото сериозно положение бе за Арда в 5-та минута, когато Милен Желев засече с глава топката след центриране от корнер, но тя мина встрани от вратата. Първото серизно положение за домакините бе в 27-та минута. Матиас Курьор овладя топката в наказателното поле на Черно море и напредна, след което пусна прецизен пас към нахлуващия отдясно Васил Панайотов, който стреля по земя, но топката се отби в страничната греда. В 30-та минута Черно море откри резултата. Вратарят на гостите Васил Симеонов излезе извън наказателното поле да посреща топката след пас на Васил Панайотов, но се размина с нея, а Матиас Курьор стигна до топката и вкара за 1:0.

В 47-та минута Черно море вкара втори гол. Илиан Илиев-младши центрира от пряк свободен удар отдясно по атаката на домакините, Стефан Велев засече топката с глава, но вратарят Васил Симеонов успя да избие. При последвалата добавка Матиас Курьор вкара втория си гол в мача и втори за домакините. В 57-та минута Иван Коконов стреля с глава, но ударът беше слаб и вратарят Иван Дюлгеров улови топката. В 71-та минута Арда можеше да намали изоставането си. Иван Тилев стреля много опасно от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на домакините

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна